Festa de tancament d´any del programa Confia a Esporles
Aquest dimarts al Centre Formació Esporles ha tingut lloc la festa de tancament de l´any del programa Confia que dur a terme  la ONG Treball Solidari.  A l´acte han assistit Toni Sierra, el director de Treball Solidari i Maria Ramón, la batlessa d´Esporles. Les emprenedores que ja duen 6 mesos fent feina de valent, han aprofitat l´ocasió per donar a conèixer els seus projectes i idees de negoci.

Treball Solidari és una associació sense ànim de lucre fundada a Mallorca l'any 2000 que té com a objectiu generar capacitat a les persones perquè puguin ser autosuficients  a més d´ajudar-les a desenvolupar els negocis d'autoocupació donant formació, finançament, acompanyament i definició als seus plans de negoci. Una vegada que la idea de micro-negoci està clara, es procedeix a donar finançament.

Confia neix l'any 2011, programa destinat a donar suport a les dones a la inserció laboral partint de la idea de l'autoocupació com una opció quan el treball no es correspon amb la qualificació de la persona; i com una necessitat, enfocat a dones de col·lectius que sofreixen desocupació crònica.

CONFIANÇA. El programa està basat única i exclusivament en la confiança. No es demana cap tipus d'aval, garantia, ni declaració de la renda. Per això, per aconseguir que els diners els sigui retornat, es basen en la metodologia de treball del sud. Aquesta metodologia consisteix en dues eines: l'escala de confiança i la cadena de compromís. D'aquesta manera, es pretén disminuir el nivell de risc i augmentar el nivell de motivació.


METODOLOGIA. Funcionen amb una metodologia grupal, que reuneix a les dones en grups de suport i de control. S'ajuden entre elles, però també es controlen. El que es pretén amb això és crear una cadena de compromís entre elles. Per crear aquests vincles de confiança, els grups es reuneixen cada 15 dies.

Comentaris